Krásny, horúci deň (víkend) za nami :-)

Aj tak sa dá prežiť horúčava...:-)


Aj vy ste si všimli, že dnes bolo nenormálne, ale nenormálne horúco? A čo bude ešte zajtra, a čo pozajtra...ale našťastie ideme na chalupu, kde malého hodím do bazéna a bude nám sveta žiť.

Tento víkend sme strávili naozaj pestro.
Už v piatok sme odcestovali na Zlatú Idku, kde je síce o päť stupňov menej ako v Košiciach, ale zato o to viac ovadov. A akých obrovských...brrrr. Jeden si sadol na nohu môjho chlapa, bol veľký ako jeho prst (a to je čo povedať) a sledoval nás. Prisámdesať sa na nás pozeral tými obrovskými očami a vyslovene nás sledoval. FUUUUj. Bolo to odporné. Neboli by mi vadili, ak by nekusali...chlapa teda pokusali riadne. Mňa našťastie nie. Aj tak sú ale BAKANÉ...:-(.

Také oči malo, skoro nás zožralo...
Cez obed sme zbehli do lesa na čučoriedky a lesné jahody pre malého. Ale ako mu chutili...a aj mne samozrejme. Dlho trvalo kým sme nazberali pár bobuliek, niekto nás už zjavne zarána predbehol (asi sa čierne medvede rozmnožili :-)). Lesných jahôd sme však našli viac. 

Kto by si nedal :-)

A večer, keď malý po dvoch hodinách úpenlivého plakania konečne zaspal (trápia nás ďalšie zúbky, ale prežijeme to :-)), zahrali sme si vedomostnú súťaž. Možno sa vám to zdá nudné...ale skúste si pri tom otvoriť fľašku vína...prisahám, bude to všetko, len nie nudné. A dozviete sa také veci, aké ste ani netušili...po dvoch hodinách sme zistili, že namiesto baču máme čabu, namiesto hebrejského heterosexuálne, a z reprezentatívneho sme spravili prezervatívneho (určite toho bolo viac, ale priznávam, že sa nepamätám na všetko. Nabudúce budem natáčať)...čísla aj písmenka sa plietli, ale za to záchvaty smiechu boli nefalšované. Vrelo odporúčam všetkým hravým dušiam na dlhé studené, letné večere na dovolenke alebo len tak, v kruhu rodiny :-).

Človek by neveril, ako sa dá pri vedomostnej hre zabaviť. Ale nezabudnite na vínko :-)

Ale aj cez tú páľavu sme mali, podľa mňa krásny víkend, aj dnešný deň. Už od rána som mala pocit, že som na dovolenke (teplota mi pripomínala horúce dni v Taliansku, akurát more nám tu chýba, ale nevadí. Nahradíme sprchou, nie?...:-).

 Skoro ráno, po nevyspatej noci ale zato plné energie, sme navštívili trh a nakúpili si ovocie a zeleninku na cestu. Tak som neodolala a kúpila som
malinky, melóny, broskyne, marhule...ešteže malý je po maminke. Ovocie, to je naše gusto. Pri prvom ochutnaní maliny ho až striaslo (bola trochu kyslejšia), ale pricupital ku mne a pýtal si ďalšiu. 

Jáj malinky sladučké, kyslé...pre toto milujem leto :-)

Poobede sme s kolegyňkami z Paláca oslávili vedúcine 30-te narodeniny piknikom na Alpinke. Moja šelma musela samozrejme vystrašiť a rozplakať všetky deti v okolí (toto ma po mame. Aj ja dokážem rozplakať všetko ostatné okolo mňa, akurát nie vrieskaním a cerením zubov. Mne na to stačí môj výzor a jazyk :-). Jablko nespadlo ďaleko od stromu).


A čerešnička na záver dňa...keď sme prišli domov, myslela som, že malý okamžite zaspí...toľko vzruchov... No tak teda trd. Dostal upratovaciu náladu. Stiahol si zo stolíka moju peňaženku a pustil sa do jej revízie. Samozrejme, že tam bolo všetko, okrem peňazí. Našla som tam bloček spred troch rokov na sladkosti (veru, nielen tehotenstvo a kojenie spôsobovalo moju mlsnosť). Dokonca odnekiaľ vylovil ešte neštiknuté lístky na autobus :-). Ani som nevedela že sú tam.

Dobre padne ak prídete k desiatim eurám ani neviete ako :-)


Ale ako som sa potešila, keď mi vytiahol ešte nepoužitý gastrolístok? Celá šťastná som ho vytiahla ryčiacemu decku z ruky, kým som neprišla na to, že je už dávno po dobe splatnosti. Blahosklonne som mu ho vrátila, ale aj jeho radosť z neho ho už prešla. Hodil ho do mňa a bolo po zábave.

Ach jaj, aká škoda :-(

Na to si povedal, že on sa na to môže...a keď som videla jeho červené oči, pochopila som, že to myslel doslovne. Napochytro som mu vyzliekla plienku, šupla ho na nočník a ojha...prekvapenie bolo na svete :-). (Žeby to už pochopil, že sa to robí tam? Určite s tým nemalo nič, že som mala v ruke malinky, ktorými som ho kŕmila a on ich s chuťou baštil...a nočník bol vedľa mňa. Nie, môj chlapec už vie, čo kde patrí, veď je po mamke...:-))

Pekný deň za nami, pokojne spinkáme a odzajtra sa tešíme na nové dobrodružstvá...:-).

PS: Tak vám teda prajeme krásne leto ...dodržujte pitný režim (pivo, víno...), nezabudnite sa dostatočne hýbať (cesta do kuchyne, otváranie chladničky, vyberanie keksu, alebo zmrzliny, zatváranie chladničky, rozbalenie mňamotky, odhodenie do koša, vrátenie sa späť do obývačky...) a povinnú dávku športu na deň máte vyčerpanú. Veď v týchto horúčavách ani viac nezvládneme...či? A aby som nezabudla...užívajte si svoje ratolesti lebo ani sa neotočíte a vyprevadíte dospelého človeka do sveta (tí čo nemáte ratolesti...užívajte si svoju mladosť, pretože sa ani nenazdáte a už vám vyšší vek zaklope na dvere a nadobro sa udomácni vo vašej obývačke...a už sa ho nezbavíte).

PS2: A ak budem mať o čom, tak určite niečo napíšem a aj keď nebudem mať o čom písať, možno aj tak niečo napíšem, ak teda niekto chce :-).

PS3: A určite budem počas leta robiť žihľavový sirup, a ak bude záujem, vymyslím ďalšiu súťaž. Len dúfam, že sa do nej nezapojí iba Kaja ale aj vy...nech nemám pocit, že si píšem sama so sebou, pre seba :-). 

Citát na záver:

"Rodina je oporou štátu. Ľudia, zamestnaní rodinnými starosťami, nemyslia na politiku."
                                                          Gabriel Laub

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Diagnóza: Molusky - to asi nebudú kiahne

Diagnóza: Tetania - novodobý problém mladých

To nevymyslíš, to je naša realita